2008. január 20., vasárnap

2008 - A megújulás éve(?)

Noshátakkor...

Jó régóta nem írtam ide a blogba semmit. Ennek több oka is van. Egyrészt, kissé kevés idő jutott a Galwayben töltött kiküldetéssel kapcsolatos bejegyzés befejezésére (talán hamarosan elkészül, és akkor meg is fog itt jelenni - a képek miatt érdekes lehet — szerk.: azóta elkészült, alant olvasható). Továbbá jó sok dolog történt azóta, hogy felszálltam a Galwaybe tartó repülőre (ezelőtti utolsó bejegyzés óta), és nem vagyok az a fajta ember, aki élete minden mozzanatát először a blogjába írja meg, és csak azután gondolkodik el a történteken.

Röviden összefoglalva a következők történtek azóta:
  • Szeptember 22-én, mikor Ferihegyen bekapcsoltam a mobilom, az a hír fogadott, hogy Miskolcka többet már nem rágcsál meg semmit, mert néhány hétig tartó betegség után sajnos el kellett altatni örökre. Kissé megviselt a dolog. Isten óvjon utadon, Misu!
  • Sikeresen belevágtam egy (lakáshitelből finanszírozott) lakásvásárlási projektbe, amit szeptember-november hónapok folyamán nagy nehezen sikerült is végigverni. Elég sok papírt össze kellett szedni, volt jó sok rohangászás, miegymás, de volt értelme, mert a hosszú folyamat eredményeként december 6-án (névnapi és Mikulásajándékként) már az új lakásban alhattunk (igaz, akkor még csak a földön, de azon a földön olyan jót aludtam akkor, mint már rég nem :) )
  • A szakállamtól, bajszomtól és a hajam nagy részétől megszabadultam. Nem volt igazán különösebb oka, de jól esett már egy arculatváltás :)
  • Karácsony óta normálisan (és jóízűen) megeszem a töltött káposztát, immáron a káposztájával együtt :)
  • December 27. óta (majdnem három és fél év óta először) hivatalosan egyedülálló férfiember vagyok. Nagyon kérnék bárkit, aki ezt az oldalt olvassa, és valamilyen pletykát hall ezzel kapcsolatban, az inkább kérdezze meg tőlem az igazságot, mert már hallottam hülyeségeket. Nem óhajtok sokat foglalkozni a témával, de nem szeretem ha baromságokat terjesztenek...
  • 2007. december 31-én sikeresen megszerveztem az első házibulit az új lakásban (szilveszteri mulatság formájában). Én kb. 3/4 egyig bírtam, mert a Jäger és a sör még passzolt volna, de a koccintáskor elfogyasztott (kb. két deci) pezsgő nagyon felkavarta az eseményeket, így jobbnak láttam nyugovóra térni. A többiek szerint tűrhető volt az est további része... ;)
  • Január 7-étől 9-éig Németországban voltam (Karlsruhe) munkahelyi ügyben harmadmagammal. A kirándulás érdekessége, hogy ismét repültem (bár fapados társasággal, de azért jó volt) és utaztunk a TGV járattal, mert szerencsénkre Karsruhe pont a Stuttgart-Párizs vonalon helyezkedik el, ami a TGV útvonala (le is vagyunk fényképezve a TGV előtt, majd felrakom a képet, ha megkapom).
  • Két igazán remek könyvet is sikerült elolvasnom az utóbbi egy hónapban. Egyik könyv Poul Anderson Majd ha az Orion felszáll (Orion shall rise) című műve. Nem egy mai darab, de szerintem nagyon élvezetes, alig bírtam letenni, és amikor becsuktam (meg korábban is néhányszor) igencsak vad érzéseket váltott ki belőlem. A másik könyv Dr. Csernus Imre A Nő című könyve. Erről csak annyit írnék, hogy Csernust lehet szeretni meg lehet utálni is. Azt azonban ki merem jelenteni, hogy ezt a könyvet minden embernek (nem csak nőknek és nem csak férfiaknak) a kezébe kellene nyomni, hogy olvassa el, mert nagyon sok gondolatot ébreszt az emberben, és megváltozik az élete is miután elgondolkodott a leírtakon.
  • November óta járunk gyúrni kollégákkal. Mivelhogy hetente kétszer történik a dolog (néha csak egyszer), ezért a hatás még nem olyan látványos (ráadásul zabálnom kellene, amiben nem vagyok igazán jó), de mindenképpen hasznos dolog :)
Tehát, mint fentebb említettem (és a felsorolásból látszik), nagyon sok, az életemet meghatározó dolog történt az elmúlt 4 hónapban (ennyi ideje, hogy a legutóbbi bejegyzés megszületett). Ezek a dolgok (néhány kivétellel) mind egyfajta megújulás felé terelgetnek.

Hogy ebből mi valósul meg, és milyen további eredmények lesznek?

Nos...ez a jövő zenéje.


És azért ne felejtsük el: Up the Irons! :)

Nincsenek megjegyzések: